Dags att höja avräkningspriserna!

16 Feb

Under V 7 har ett flertal av Europas länder höjt avräkningspriserna med motsvarande 30-40 öre per kg fläsk. Fler höjningar väntas i närtid.
I Sverige verkar det som att slakterierna har vänt grisproducenterna ryggen.Man har alla skäl till att inte höja.Exempel för mycket fläsk i frysarna, stundande sportlov och detaljhandelns ovilja att gå med på prishöjningar. Mycket är ren bluff! Affärerna höjer kontinuerligt och flera produkter höjer man i partiprislistorna fast att slaktarna nekar till detta. Höjningar på enskilda produkter om 10-25% förekommer.När får VI producenter del av kakan? Läget för många grisföretagare är prekärt så det är dags för branschen i övrigt att vara med och ta ansvar även för primärledet om vi nu skall ha någon svensk grisproduktion. Slakterierna kan inte vara enväldiga i prissättningen.
Att SGF:s ordförande Ingemar Olsson motarbetar oss är ju mycket besvärande och måste åtgärdas med att han får sparken och ersätts med en proffsig förhandlare som inte springer LRF:s, slakteriernas och div myndigheters ärenden.
Svensk mat ger jobb och öppna landskap i Sverige

Sven Jerpdal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: