I väntans tider

13 Maj

På måndag är det tre månader sedan det stora krismötet om svensk grisproduktion hölls. Landsbygdsdepartement,LRF-kött, SGF, KCF, och slaktare bl.a. var representerade. Man enades om att bilda tre grupper som SKYNDSAMT skulle komma med förslag till hur vi på olika håll skall hantera griskrisen. Det sades att det skulle göras en stor drive i början av maj för svensk gris i 700 butiker i Sverige. Vad har det blivit?

Har grupperna somnat in? Skyndsamt måste ju vara snabbare än tre månader? Jag frågade härom veckan en slaktare om denne hade hört eller märkt något som kan hänföras till ett resultat av krismötet. Men ack nej. Det är väl så att några fler har väl ringt och frågat på priser men något mer har det inte blivit. Dafgård har ringt men värdesätter tydligen inte den svenska kvaliteten på fläsket. Dåligt Dafgård, som borde bojkottas. Å andra sidan så går ju telefonerna åt båda håll. Slaktarna måste ju också anstränga sig. Vart tog den 1,5 milj.kr. vägen som staten genom jordbruksverket skulle satsa på marknadsföring?

Tyvärr kan vi befara att det blir som de flesta gångerna sådana här grupper skall göra något, det blir mycket snack och ingen verkstad. ”Det bidde bara en tumme”.

Svensk mat ger jobb och öppna landskap i Sverige!

Sven Jerpdal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: