EU-valet står för dörren

6 Maj

I lördags var jag i Stockholm och gick förbi Norrmalmstorg. Där pågick moderaternas valmöte för EU. På scenen stod fru Bildt och gallskrek likt en agitator som vill komma till makten. Hon talade mest om konkurrerande partier och hur dåliga dessa är. Moderaternas egen politik talade hon tyst om. Även Hökmark var där. Han gör verkligen skäl för namnet. I en intervju angående handelsavtalet mellan EU och USA så betonar han vikten av affärer. Affärer är mycket viktigare än antibiotika och hormonanvändningen,som USA har,och han tycker att de varningar som läkare utfärdar ang. bakterieresistenser är inget att ta på allvar.

Jag har roat mig med att fråga ett antal politiker om de kan nämna tre saker som har varit till nytta för mig dels som privatperson och dels som bonde. Som privatperson hittar man ingenting och som bonde pekar man på gårdsstöden. Jag kan rekommendera Dig att göra det samma, så får Du en rolig stund.

Vad som händer inom grisnäringen är svårt att sia om. Det är ett måste att alla länder måste följa lagstadgade djurvälfärdsbestämmelser. Att man inom EU kontrollerar bl.a. Tyskland ,Danmark och övriga länder som bryter mot påbuden och i förekommande fall beivrar överträdelserna.

Om Du tänker rösta så ta reda på vad Du lägger Din röst på!

Svensk mat ger jobb och öppna landskap i SVERIGE

Sven Jerpdal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: