Vilket är bästa slakteriet?

27 Aug

SCAN anses av många att vara marknadsledare.Det var man också fram till år 2000.Konkurenterna mätte sig enbart i volym,vilket enligt min uppfattning är fel.Viktigare parametrar är effektivitet och hur man lyckas på marknaden.Jag har under sommaren läst Percy Barneviks bok Ledarskap 200 råd en bok jag varmt rekommenderar till läsning för affärsledningarna i våra svenska slakterier.I den boken läser jag ”framtiden tillhör inte de stora företagen utan de snabba.Skulle de stora företagen bli snabba så måste man se upp”.Detta citat understryker vad jag ovan skriver om våra slakterier.

Framtidens slakterier måste snabbt kunna följa marknaden,ha en hög förädlingsgrad och ha olika möjligheter till försäljning.Det blir framtidens marknadsledare.De företag som lierar sig för hårt med våra affärskedjor får allt svårare att agera självständigt.EMV-produkterna kan ge volym men med lägre lönsamhet.Det visar sig att slakterier som sköter sina marknader och växer till efterhand med full lönsamhet är de man skall satsa på.Man måste inte vara stor och dessutom kan mycket väl en nyetablering gå bra.De mest framgångsrika just nu kan sägas vara Ginsten,Dalbergs,Skövde slakteri och den senaste i familjen,Lövsta kött som är på G.KLS-Ugglarp har stark tillväxt som kan skapa växtvärk.

Sensommarvädret är toppen så att skörd och halmbärgning går utmärkt även om volymerna är betydligt lägre än i fjol.

Sven Jerpdal

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: