Modern banking.

18 Jul

Medan den ena storbanken efter den andra radar upp rekordvinster,så behandlas vi kunder allt sämre.
För 20 år sedan var jag ordförande i en bank där vi då var glada över att ha våra kunder och de var välkomna in i vår bank.Det var ränta på alla inlåningskonton och kortavgifter fanns inte.Kunden kunde när som helst komma in till banken och ta ut kontanter gratis.På den tiden tillhandahöll vi banktjänster.Numera är det någon fantast som döpt om allting på banken till produkter.För mig är en produkt något man kan ta på. Om du idag skall ta ut pengar på banken så kostar det genom kortavgifter och andra kostnader.Tar du ut 10000kr eller mer så måste du förbeställa dessa pengar i flera dagar före.Vissa banker har inte ens kontanthantering ex.Länsförsäkringar och Swedbank. Det betyder att den gamla ”hapengarnaimadrassenmetoden” återkommer.
Då det gäller lantbrukssakkunniga vid bankerna så konstaterar jag att de flesta bankerna har ,i lantbruk och särskilt animalieproduktion,alldeles för okunnig personal.Vid personalbyten är det inte alls ovanligt att den nya tjänstemannen gör helt andra bedömningar än vad som tidigare gällt.Det kan vara helt förödande för expanderande lantbruksföretag.Kunnigheten om animalieproduktionens nyckeltal är obefintlig hos de flesta banker varför man ofta väljer att säga nej till framtidens företag.
En annan grej är att du får kolla vad som står i akten om din omfattning av företaget.Det finns banktjänstemän som helt enkelt inte uppdaterar ditt företag som kund.

Dra dig inte för att byta bank det är enklare än du tror.Den mottagande banken ordnar det praktisk på några få dagar.

Sven Jerpdal

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: