Stellan grunnar

16 Dec

Jönköpingsmötet i maj (five eleven) har gjort klart intryck på många grisföretagare,så att man tar för sig bättre nu än tidigare.Förutom jag så var Bertil Hilbersson och Stellan Eriksson initiativtagare till mötet.Stellan bloggar denna gång hos grisgeneralen.

Intressant Att leva ett liv utanför grisproduktionen också.Läste av en händelse en enintervju med Percy Barnevik i en tidning med anledning av hans bok ”jag vill förändra världen”.I den boken skriver han att kunden är kung,vad menar med det? -kunden skall alltid stå i centrum.Särskilt lätt är det att tappa bort kunden i storföretag.Utan kund ingen försäljning,utan försäljning inget företag.
Vi kan i veckan läsa i Grisföretagaren om att det var grisproducenterna som fick ta hela smällen då priserna i Tyskland kraschade i början av året.Först i maj månad var importen större 2011 än 2010.Industrin gick istort skadelösa igenom det stålbad som vi grisproducenter fick genomgå.
Min klassföreståndare från högstadiet sa alltid om engelskan,kan du inte säga det på ett vis,så kan du alltid säga det på ett annat.Jag vill uttrycka Percys kundrelation på ett annat sätt.Utan råvaruleverantörer ingen produkt,utan produkt ingen kund…..
Dags för slakterierna att ta bort lite skygglappar och tänka på att säkra råvaran för framtiden.
Stellan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: